Rabu, 4 April 2012

Kisah haru di suatu pagi



Tepat 6 pagi alarm handfonku berbunyi..
tanpa bermalas-malasan terus bangunkan diri
gosok2 mata,gosok gigi dan terus mandi..
next sembahyang, then iron baju hubby and baju sendiri
dah siap2 semua tengok jam dah 6.30 pagi

Lepas tu sebelum nak keluar capaila jam tangan
tengok2 pukul 4 lebih. laa..bateri jam dah abih kata dalam hati
betul2kan jarum jam, then keluar bilik
sebelum keluar kejutkan hubby dulu untuk solat
tengok jam dinding eh baru nak pukul 5??
takkan bateri jam dinding pun abis jugak
try tengok jam hubby pulak pun sama..
tak puas hati lagi, tengok jam astro pulak

dammmn.. aku dah tersalah tengok jam rupanya
gara2 jam handfon yang tak disetkan semula waktunya
coz malam tadi sebelum tidur surf intenet tiba2 hang pulak dia
so kena cabut bateri that's why dah tak betul masanya.

patutla bangun tadi rasa sunyi semacam je
tak dengar org azan, bunyi kereta motor
lalu lalang pun tak kedengaran
rupanya aku terbangun bersiap sebelum 4 pagi
dan 4.30 dah nak keluar rumah..
nasib baikla terdetik tengok banyak jam lain
so sementara tunggu masuk waktu subuh tu
sempatla siapkan ringkasan mengajar dulu
ada jugak hikmahnya aku terbangun awal hari ni..
hahaha...haru, huru hara betul...

Gambar hiasan semata-mata

1 ulasan:

  1. salam kenal.i dah follow blog ni.follow i balik ye..tq..;D

    BalasPadam

Blog Widget by LinkWithin